torsdag 15 maj 2014

Robotgräsklippare uppgradering

Vi har bytt robotgräsklippare...Först köpte vi Robomow MC500 och efter 3-4 dagar hade robot börjat varna att motorerna är överhettade. Så vi gick tillbaka till NetOnNet och reklamerade maskin. Dem var super hjälpsamma och vi har uppgraderat till större modell Robomow MS1000 som är också test vinare enligt Råd&Rön. Robust maskin med 400W styrkan på 2 klippmotorer och 2 driv motorer, 20-80mm klipphöjd inställning, 56cm klippbredd, wi-fi styrning, kodlås osv. Vilken skillnad att luta bakåt och titta medan maskin gör jobbet. Det är mycket mer miljövänligt eftersom robotgräsklipparen laddas med solenergi från solceller och vi släpper inga avgaser medan gräsmattan klipps, samt vi behöver inte bränna dinosaurie olja!   

Grannehade Bosch Indego och vi var ganska oroliga hur skulle Robomow fungera sidan vid sidan med grannens robot. Det hade visat sig att Indego inte är snäll mot Robomow och så länge det var i gång så hade Robomow svårt att hantera alla signaler. Om vi körde under tiden Indego hade laddat då var det helt OK. Bra att veta om din granne har Bosch Indego att det finns stor risk att andra maskiner inte fungerar korrekt bredvid!

Men, granne fick byta hans robotgräsklippare mot Husqvarna eftersom han inte var alls nöjd med Bosch Indego. Så, nu är det problemfritt än så länge. Båda robotar fungerar oavsett drifttid, väder eller närheten… Nu är gräsmattan i tip-top skick varje dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar