torsdag 24 mars 2016

Chevrolet Bolt aka Opel Ampera-E produktion finjustering

Chevrolet Bolt eller Opel Ampera-E som presenterad för oss i EU är klart för produktion. Allt taktar som planerad enligt Chevrolet ansvariga och verktyg samt folk i fabriken i Michigan genomgår utbildning samt finjustering. Och så visas det video som understryker allt:

E 

Bolt eller Ampera-E är första massproducerade ren elbil med stor batteri och räckvidd på 300km vintertid som är annonserad med baspris på 30.000USD i USA. Chevrolet hade lovat första leveranserna till höst 2016. Det finns sammanhang i form av Tesla som också lovar samma eller liknande produkt och deras prototyp skulle visas 31. Mars. Tesla har sagt samma prestanda, samma pris, leverans tidigast 2017. Varför dröjer Tesla och varför stressar Chevrolet? Är det så att någon känner sig hotad eller att någon ville plocka hem all pengar tillgänglig i mass subventioner för elbilar? Har vi hel plötsligt tävling på gång?

Bolt står som vinnande ensam riddare i klassen som var mest representerad av elbilar med miljön prislapp eller dem andra som var med hälften räckvidd och lika dyra som 2 st. Bensin syskon bilar. Vi som jobbar med batterier och eldrift skriker om girighet som biltillverkare visar med sina elbilar och prissättning. Jag kan bara gratulera Chevrolet och hoppas att dem är så starka, mogna och inspirerade att erbjuda annonserade Ampera-E lika förmånligt i EU som i USA. Vi kanske kan se GM/Chevrolet/Opel i nära framtiden starkare än Toyota och VW tillsammans...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar