fredag 3 februari 2012

Italiensk miljöminister nyligen kritiserade Fiat

Italiensk miljöminister nyligen kritiserade Fiat SpA (F.MI) för att ha missat en "fantastisk möjlighet" som erbjuds av den ökade användningen av elbilar i världen.

"Det ögonblick då den globala bilmarknaden började peka mot hybridteknik, missade den italienska industrin en stor möjlighet och det är en skam", Corrado Clini, en medlem av landets teknokratiska regeringen, sade reportrar vid sidan av en händelse.

"För ett tag sedan, på 1990-talet, [Fiat] sättas i produktion en hybrid Multipla med en elektrisk styrsystem som var mer sofistikerad än Toyota Prius", sade han. "Det var en förädlad produkt och mycket effektiv, men Fiat vid en viss tidpunkt beslutade att det inte var intressant och slutade göra det."


Den italienska biltillverkaren inte längre tillverkar Multipla, medan Prius är den populära hybridbilen säljs av Japans Toyota Motor Corp (TM).

Clini beskrev också Magneti Marelli, en division av Fiat som gör bildelar, som ett stort företag som hade mycket att erbjuda i form av elektrisk rörlighet, men han sa att det var undervärderad och underutnyttjade.

Även om Fiat har åtagit sig forskning om hybrid-och elfordon, har den fått mer uppmärksamhet åt att utveckla effektivare förbränningsmotorer samt motorer som körs på alternativa bränslen, såsom metan.

Fiat har arbetat med elektriska versioner av sådana modeller som Panda och Cinquecento, men ingen egen utveckling sker längre, dem förlita sig på vad dess amerikanska partner, Chrysler Group LLC, har utvecklats i området.
Skribent:
Gilles Castonguay, Dow Jones Newswires

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar