söndag 17 oktober 2021

Autoped 1951 elektrifieringen - första provkörning

Elektrifieringen fortsätter. Autoped 1951 skulle användas som dötters gymnasie projekt. Hon och jag skulle bygga projekt tillsammans. Hon skulle lära sig eldrift och tekniska delen, hon skulle projektera och bygga hela allt. Jag är konsult och övervakar samt skaffar delar för hon saknar kunskap, tid och budget pengar för projekt. Hon skulle skriva och dokumentera allt som riktigt uppsats.

Sedan sist skaffade jag Selle Royal sadel, original Crescent 1950 styre, nya slangar och däck och skönheten är provkörd som cykeln... Vilken känsla att trampa pedaler och känna på 70-åringen som rullade smärtfritt på Kumla asfalten sedan gud vet hur länge sist:



Vi har elmotor som måste ekras om med original fälg. Vi har controller som skulle monteras in i original bensin tank, lite symbolisk och praktisk att dölja alla kablar där. Sen skulle bromsar rustas upp och kompletteras med modernaste skivbromsar för att kunna säkert och stadig stoppa. Batteri paket skulle vi bygga med modernaste 21700 celler där 13st skulle serien kopplas och få 50V, samt 4celler parallellt för att få hela 20Ah. Batteri paket skulle övervaka 35A Battery Management System som skulle aktivt balansera paket, förhindra kortslutning och säkerställa att förhindra överladdning eller djupt urladdning och hel dränering av celler. Mycket kvar att göra... 

Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar