måndag 18 februari 2019

Elmopedbil 5kW batteri installerad


And finally!

Elmopedbil fick installerad Yuasa batteri pack på 100Ah och 52V.

Mycket svett, en hel del modifikation och anpassning. Kall garage, med enbart lite värme från värmepistol, men inget kan stoppa oss! Batteri sitter på plats och visar stabil spänning på 54V:
Batteriets konfiguration är 14S och 2P, total 28 celler. Alltså total energi monterad i bilen är ca. 5kWh och med tanke att motor är klassad på 4kW samt att åkning i marsch fart på säg 45km/h dränerar batteri på ca. 50-100A då kan elmoped bil kanske komma i bästa fall 100km/laddning. Jag skulle testa först, sedan om det behövs komplettera med extra batteri pack under bagage golvet där bly batterierna var monterade en gång i tiden. Det bästa scenario är att testa sig framåt eftersom idag är behöv att kunna åka 35-40km max…

Det som återstår att göra är att täta batteri låda och montera lock på, sedan att skruva tillbaka vakuum pump, laddare och värmare. Sedan måste instrumentering uppdateras med en extra mätare och batteri status visare. Nästa moment blir funktionstest, laddnings test, kapacitetstest och till slut vinterhjul behöver fälgar… en hel del att göra med andra ord! Wish me luck!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar