torsdag 19 januari 2012

Fabriks Ny Elbil


Fabriks Ny Elbil… Man laddar hemma och på jobbet, priset per mil åkning hamnar 1,5-3kr/mil, elbilar klarar 15-20mil i räckvid, bilarna har priset som alla andra bensin drivna bilar… VAKNA NU!!!

Just ja, jag bara drömmer. Elbilar finns, men bara 2-3 modeller. De har precis kommit på marknaden och det kostar en hel del att köpa dem. Men man sparar på bränsle kostnaden… Jo, det gör man men att bara jämföra Citröen C-zero och C1 tex så är det 200.000kr skillnad i priset. OK, hur många mil måste man åka för att motivera dem 200.000kr skilnad… hmmm, det handlar om 13,800 liter bränsle som man kan köpa för skillnad, eller minst 25.000mil man kan åka med dem pengar, och dessutom får man räckvid ångest på köpet med en ELBIL…Det som jag har skrivit i övre texten är bara några argument som folk säger till mig senaste veckan. Jag känner 15-20 personer som skulle köpa Elbil imorgon, och ytterligare 50-100 som skulle göra det nästa vecka om priserna för en ny Elbil skulle vara i samma nivå som för ”vanliga” bilar. Alla spekulerar och väntar på tillfälle och att priserna kommer ner. Så säger dem, vi får se…

Opel kommer snart med Ampera och Chevrolet Volt syskon, om man kan kalla dem Elbilar. Renault är näst på tur med Fluence och senare kommer ZOE elbil att lanseras som skulle bli i samma pris klass som ”vanliga” bilar ca.15.000EUR + batteri hyra 99EUR/månad. Då har man riktig budget offert på bordet, kanske då sänker priset alla andra OEM-s... eller?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar