söndag 6 januari 2019

Elbilar som kommer 2019

År 2019 ska vara vändpunkt för Elektrifiering och elbilens utbrott och bredare acceptans. Största nyhet är mest sålda bil i USA som fick global 500.000 förbäställningar samma dag bilen premiär visades. Självklart det handlar om Tesla Model 3 som köparna med förtur som fick betala reservation kan redan nu konfigurera och få levererat under februari månad:Under 2018 såldes nära 115.000ex i USA och Tesla säljer bara premium modeller med Long Range och AWD dubbla motorer vars pris är 660.000kr motsvarande och uppåt, så när basic modell kommer då sker revolution på riktigt.

Nissan har uppdaterad Leaf igen, nu med 60kWh batteri. Bilens premiär är flyttad eftersom Nissan ledningen är häktad och sitter i fängelse pga. pängar tvätt. Stackars Leaf är skapelse från 2010 som är lite kosmetisk uppsminkad med inhouse ombyggd batteri med teknik från 2010. Nissan medvetet inte har kompletterad bilen med aktiv batteri kylning/värme paket. Dem försöker skörda så mycket pengar dem kan fast dem är i sån sits att dem kan producera så mycket batterier marknaden köper och dem kan justera pris brutal ned. Nya Leaf 60 på papper klarar 350km som är mycket mindre än konkurenterna, saknar thermal management och är spekulerad 50.000kr dyrare. Med Nissan leasing program det blir samma 4000kr/månad och dem säkert hittar massa spekulanter.

Hyundai Kona electric är redan i bilsalongen i EU's störa länder men Sverige premiär dröjer eftersom Hyundai Sverige säljer inga volymer bilar, så vi står sist på listan kanske i slutet av vår. Kona electeic finns med 39 och 64kwh batteri och klarar 300km respektive 450km i räckvidd. Kona hyllas och alla som har provkört är imponerande med räckvidd och bilens ergonomi. Det handlar om supermini bil som liknar Clio och Polo storleksmässigt men är höjd med plast bitar för tuffare utseendet. Priset i Sverige börjar på 360.000kr för 39kWh modellen och 410.000kr för 64kwh, och många säkert nappar och handlar direkt:Kia har redan visat E-Niro som jag hade provkört. Utan att gå i detaljer jag tycker att E-Niro är säkert fantastisk proposition för tjänst bils köpare, och alla som aldrig tidigare har haft kontakt med elbilen. Storsäljare blir det inte eftersom E-Niro tickar inte alla boxar och känns inte som färdig produkt samt priset på hela 430.000kr är utanför ribban för majoriteten privat köpare. Jag skulle upplysa annan nyhet som KIA bakar, nämligen Soul EV elbil 2020 modell som kommer under 2019. Uppdaterad elbil på alla punkter, samma 2 batterier som i syskon Kona EV, samma räckvidd men mycket bättre formspråk och utrustning med kompletterande detaljer som Kia E-Niro saknar eftersom det är stressad projekt som skulle hinna före konkurenterna och skörda supermiljöbilspremien och fantastisk vinst till Kia med deras prissättning 430-490tkr. Soul EV 2020 är elbilen som man ska titta, definitvt:Citroën med sin DS division har premiär visad DS 3 crossback som kommer som elbil också. Spec är inte klart, man vet inte priset, ingen klart datum, men PSA har en hel rad olika modeller på sin nya plattform på G hel elektrifierade och hybrider så det gäller att vänta och ha tålamod med sin gamla bil, elektrifierade versioner är här när som helst, och jo mer modeller dessutom bättre priser, det lovar jag! Här är nya DS snygging, jag personligen gillar PSA formspråk och design:Audi är sent ute med elbilar. Deras filosofi är att inte stressa men att skapa förfinade version av det som andra har kommit på. Audi har utvecklat sig till kopiering foretaget med eget stil som har trogna köpare. Dem skapar så stor pompa runt Audi E-Tron Quatro elbil som kan redan nu bokas för ca. 1.000.000kr. Tyvärr det är klassisk konvertering av konventionell bil och kompromiss skapelse. Jag ser så mycket överdesignade detaljer, komplicerade lösningar och klumpighet. Deras största rival är Tesla och Audi är bara 5år sen i elbils spelet. Dem har tappat mig när dem sa att Tesla inte kan bygga bilar, titta deras propaganda, och dem behöver mycket för att spola diesel fuskande:


Mercedes Benz har också nyhet, dem har skapat en hel division som skulle bara bygga elbilar nämligen EQ. Deras första modell blir EQC, igen konvertering av GLC till eldrift där dem kompromissar med allt. Jag har reagerat på klumpighet, vikt, förstärkt kardan tunneln för att klara säkerheten och krock normer. EQC är premiär visad i Stockholm, jag fattar inte premiär visningen eftersom man pratar om Svensk lagom mer än vad EQC har för räckvidd eller prestanda eller egenskaper. Dem planerar första leveranser höst 2019:


 

Sist men inte minst VW elbil. VW har skapad ny plattform så kallad MEB. Dem skulle bygga allt elektrifierade på detta plattform och en hel fabrik i Zwickau Tyskland pågår ombyggnad för att kunna bygga enbart elektrifierade VAG bilar. VW är mycket sent i spelet men deras strategi är välkänd sedan tidigare. Ta objekt och princip som andra har skapad, finslipa dem, sätta på VW logo och känn miljarder på det. Det har börjat 1936 när VW kopierade Tatra 87 och har skapad revolution med Tjeckisk design i grund och båten som alla känner som VW Bubbla. 1977 presenterades VW Golf som är Fiat 127/128 blandning kopia finslipat och raffinerad. Historien upprepar sig och nu har vi Tesla Model 3 som skulle premiär visas som VW NEO-ID. Design liknar VW UP som har ätit steroider, backhjuls drift som Tesla, batteri som pankaka klistrad under golvet som Tesla,  uppkopplad som Tesla, uppdatering och diagnostik via trådlöst uppkoppling som Tesla, stor skärm i mitten utan knappar som Tesla, och unik VW designad maskin till användare interface och kommunikationer via virtuella cockpit 2.0 Vidare utvecklad från Audi/VW modeller. Priset som VW Golf diesel, tillgänglighet när som helst, kanske i slutet av 2019. Dem är så desperata att man kan se reklam för nykommande VW elbil överallt. Dem köper media, journalister och alla portaler där folk surfar på nätet och bombar med propaganda. Senaste är Blocket där man kan läsa VW propaganda som säger med andra ord köp ingen bil just nu, VW elbil för 250.000kr kommer när som helst, du kan redan nu beställa egen:


Dem bjuder mest tittat Elbil profil Fullycharged som har provkört deras skapelse:


Så kära folket, om ni funderar elbil gör inget dumt! 
Köp ingenting kommande månaderna!
Tålamod är vad krävs kommande dagar!
Varför undrar ni?
För att år 2019 kommer en hel del spännande och nya elbilar, lite för varje smak...
Det som kan hända är att priserna landar där dem skulle landa från första början på samma nivå som diesel/bensin bilar. Elbilen är biligare att tillverka än bil industri presenterar, spola video till 2:20:2019 kanske byter trend. Elbilar är renare, dem har 0 utsläppen, elbilar är roligare att köra, elbilar har ingen buller, elbilar vibrerar inte, elbilar är bättre på många punkter. Kompletterar man med riktigt snabbladdning nätverk då blir dem självklart val i framtiden. Länge leve elbilen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar