torsdag 7 mars 2019

Audi elektrifierar allt... eller?

Geneva Motorshow pågår för fullt och Audi är stor stjärna med enbart elektrifierade modeller på displayen och stor fokus på rena alternativ. Jo, Audi stor chef är fängslad pga. Dieselgate skandal, man kan handla bara diesel och bensin Audi idag eller mycket försenad elbil E-Tron Quatro för ca. 1.000.000kr:Vad händer, vilka signaler skickar Audi? Är Audi mycket alvarligt eller bara köper tid med sina olika prototyper?

Jag är ganska skeptisk, mest för att Tesla har skapat mycket stor framgång i USA. Marknads andelar som BMW, MB samt Audi förlurar måste kompenseras på nån konstig vänster. Audi visar modeller som är high end positionerade, typ GT E-tron som skulle tävla med Model S Tesla som inte har i närheten prestanda att matcha Tesla Model S 100d.  E-Tron QUATRO skulle vara atraktivare än Tesla Model X, det som syns är att E-Tron är tjockare, tyngre, mer komplicerad, ganska överdesignad och klumpig samt för mycket kantig och ineffektiv...Audi fortsätter med en till prototyp Q4 som presenteras 7 dagar innan Tesla skulle visa sin Model Y. Audi Q4 e-tron är nya elbil  som sitter på VW ID eller MEB chassi med dubbla motorer, 85kw batteri och dem lovar 450km år 2020 i slutet förstås. Bara att jämföra man kan köpa idag Kia e-Niro med 64kW batteri som kommer 450km per laddningen. Med andra ord en till tjockis Audi, ineffektiv som prototyp, ganska klumpig och igen överdesignad för att vara så gott som produktions klart:


Audi är seriös och mycket lovande skryter så gott som alla medier, Audi ska omvandlas till elbil synonym... Sanningen är att Audi luktar dyr, Audi ser lite klumpig och ganska tråkigt just nu, som att alla deras bilar är stansade med en och samma stans och alla ät tjocka, det är prototyp efter prototyp... och 1.000.000kr elbilar för 2020... vad hände med Audi - Vorsprung Durch Technik?

Om ni undrar varför är jag lite negativ jag fick bara dålig vibration från deras senaste presentations försök, inte en, senaste år har dem inte visat nåt nytt, bara samma tråkiga påhitt och tömma löftet, t.o.m. deras VD är inte övertalande särskild, titta på video intervju i mitten av länk:

https://www.dw.com/en/racing-towards-the-unknown-but-in-an-electric-car/a-47789759

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar