tisdag 20 december 2011

Think elbil, ankomst hem


Th!nk elbil tog vi hem från Landskrona KVD anläggning efter vinande bud på auktion. Första kontakt med bilen var mycket konstigt eftersom original DEFA larm var trasig och så fort man rörde något på bilen som förbrukar el så larmade bilen mycket högt. Provkörning var bara försök fram-back på parkeringen, allt fungerar, batteri mätaren visar 60% utav återstående energi, och vi lastade bilen på släpkärra.



Ankomst hem var inte roligt eftersom bilens larm avslöjade att något händer på garage uppfarten och ganska stor publik samlades på nästan alla fönstret till grannhus. Det tog en timme att ta bort Larm. Bilen kopplades till laddningen och batteriet visar 100%. Första åktur runt kvart gick bra, bilen fungerar utan problem. Ingenting konstig eller ovanlig. Jag köpte 2st Palm handdatorer på nätet och kontaktade Nikolay och köpte Can-bus kablar och mjukvaran till bilen. 



Th!nk var parkerad i garage och väntade 10 dagar på prylar att komma för att batteri service skulle göras. Det tog en hel dag att gå igenom vad ska göras och hur man underhölls laddar bilen.
Det är inte komplicerat! Hela processen är automatisk och laddnings algoritm är inbakad i program/laddare/BMS och allt man måste göra är initiera laddningen och övervaka. Efter 5 timmars laddning och en halv timme vatten påfyllning min första Th!nk service var klart. Körning kan börja…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar