torsdag 22 december 2011

Think elbil är en riktig stadsbil!

Th!nk elbil har 1000kg men det känns inte att bilen är tyngd när man kör. Siemens AC motor levererar tillräckligt med kraft för ”normal” körning up till 90km/h. Alltså man förväntar sig trög bil som är ”elektrisk”, men precis tvärtom varje gas påslag väcker konstigt leende grimas och man blir riktigt positiv överraskad. Jag pratar hastigheter 0-60km/h där Th!nk visar sin positiv sidan. Från 60-90km/h det är ingen speciellt fart och man ska vara närmare 60-70 och inte 90-100km/h. Jag körde bilen 95 och 100-105km/h, och jag har konstaterad att Th!nk inte är uppbyggd för motorväg körning!!! 
Th!nk är en riktig stadsbil. Lätt att köra eftersom bilen är automat och mycket pigg i låga hastigheter. Lätt att parkera pga. bra sikt i varje riktning, t.o.m. back eftersom bagage luckan är helglas. Th!nk är bra att irritera stads-hajabatsu-tävlare… J  Ja det har hänt några gånger att jag kommer till trafik ljuset och nån tonåring skrattar åt plastig bil, som är tyst, gasar inte, rycker inte och har inte feta hjul… och sedan så blir det tysta bilen snabbare 0-50km/h… konstigt eller hur?
Th!nk har några svaga punkter också. Bilens plastkaross resonerar ljud speciellt mycket vintertid när väggarna är saltade, då hörs det ganska mycket som att sandbläster är på. Vind är inte bra kompis med Th!nk, ibland det känns som att bilen visslar när man kör snabbare än 50km/h. Styrservo finns inte och ratten är svårt att ratta ibland. Man sitter bekvämt men kontroll panel och ratt och stol är back flyttade och C-stolpe samt bilens tak gömmer trafik ljus om man kommer för nära. Men åkning kostar 1kr/mil och man tänker inte på svaga punkter, dem är suddade…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar