onsdag 21 december 2011

Think elbil drar uppmärksamhet till sig!


Th!nk elbil är upbyygd utav ABS plast! Vi har en svart Th!nk och bilen liknar en riktigt stort ”skalbagge”. Th!nk elbil bjuder på ganska bra utrymme i kupé. Där finns två säten och ”spartansk” kontrollpanel. Ingenting hau-bau eller super-duper avancerad. Värme och luft fläktar, 2 hastighetsmätare och energi mätare. Några strömbrytare finns också för uppvärmning av bakrutan, man väljer mellan snabb/normal laddning, regenerativ inbromsning, luftflöde väljare, osv.


90-tals stil och enkelhet bara vrida på nyckel och bilen är redo. Det finns ingen riktig växelspak, bara en överdimensionerad körriktnings väljare med P, R, N, D läge, som i automatbilar. Och just det… man vrider nyckel och… ingenting hörs! Om man inte skulle titta på kontrollpanel så skulle man nog inte förstå att bilen är i gång.
För de som sitter för första gången i bilen är just avsaknad av oväsen den fösta intryck. De är förvirrade! Oftast frågan lyder vad gör jag nu, har jag tryckt något fel?
Bilen reagerar bra vid gas påslag och bromspedal gör sitt jobb så fort man trycker på det. Även den här lilla bilen drar mycket uppmärksamhet till sig. Jag jämför Th!nk i trafiken med lilla grisen i köpcenter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar