fredag 8 februari 2019

Elbil revolution by Tesla

Jag är så glad att Tesla går framåt som ett tåg... ribban är så hög och dem gör det omöjliga och skapar spännande produkter... att små saker inte är perfekta gör inget, andrahandsvärde är så fantastisk att t.o.m hög inköpspris är ganska OK... det som imponerar är volym som Tesla lyckades leverera till USA bilmarknad senaste år, då tog dem stora andelar från lyx marknad och konkurrenter typ BMW 3-serie, MB C-klass, Audi A/S4, mfl. USA elbilsmarknad 2018 statistik som visad på InsideEVs:



Det finns bilmärke som hade fattat trender vars produkter är kända att leverera, senaste tiden bara FUSK... Men tiderna ändras och nya trender kommer. VAG grupp är inte känd att skapa trender senaste tiden, men dem har skapat perfektion med att kopiera dem bästa produkter och förfina dem. Jag verkligen hoppas att dem gör hälften av vad dem säger och om det stämmer att deras nya produkt är i prisklass som lovad med prestanda som lovad då är det solklart att nästa årtionden blir elektrifiering i storskalig proportion som skulle ge kick i både ekonomi, infrastruktur och miljö... lyssna inte vad dem hotar med att massa jobb typ försvinner, det blir tvärtom eftersom nya fabriker och nya produkter måste produceras nånstans:



Vem hinner först att erbjuda folk elbil med tillräckligt mix av tillgänglighet för massor återstår att se, Tesla är definitiv vinnare i Trump-landet hos oss är allt möjligt och inget uteslutande favorit inte finns på horisonten än...

Kia & Hyundai kan överaska också, fast med 450tkr elbils pris är dem ingen favorit bland köparna, precis tvärtom...

Volvo är definitiv outsider enl. mig, dem skapar åretsbilar inte elbilar...

Aliansen kan omvandla "looser" position till klart vinnare om dem bara ändrar INSTÄLLNING och istället att gynna tjuv politik och fusk LEAF e+ med #rapidgate syndrom dem kan erbjuda fler produkter som liknar nykomlingen K-ZE eller e-Evolution fast med starkare batteri och lägre pris...

Om Tesla lyckas sänka M3 instegs MRP under 499tkr då händer det lavin... tills dess jag kan bara gratulera Tesla eftesom Model 3 börjar sina leveranser till EU kunder:

https://www.nyteknik.se/fordon/i-dag-borjar-tesla-leverera-model-3-till-kunder-i-europa-6947197


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar